- 11 Kasım 2022
- cemberlogin
- 0 Comments
- Uncategorized
Çelik Çember Nedir Ve Ne İşe Yarar?
Çelik çember; uzun yıllar boyu geniş sektörümüzde kullanımının yaygınlaştığı, profesyonel çalışma prensibinin en başında gelen, ambalaj sarf malzemeleri arasındadır.
Çelik şerit çemberler, çeşitli palet üstü yükleri profesyonel şekilde bağlamak için kullanılmaktadır. Bir bobini ortalama, 50 kilo civarında gelmektedir ve ölçüleri 12mm den başlayıp, 32mm kadar çıkmaktadır. Menevişli ve boyalı olarak, çeşit zenginliğine sahiptir.
Plastik çember kategorisinde yer alan çemberlerin, kaldıramadığı yükleri taşımak için üretilmiştir. Hammaddesinin çelik olması sebebiyle, çok sağlam ve dayanıklıdır. Signode çelik çember gibi markalar ile karşımıza çıkmaktadır.
Demir çemberler, kullanım açısından gelişen teknolojiyle birlikte kenetlemeli çelik şerit makinası ile kullanımı uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Yukarıdaki görselde kenetlemeli çelik çember makinası modeli ile karşımıza çıkmaktadır. Herhangi bir aparata ihtiyaç duymadan, metal çemberi çok az insan kuvvetiyle bağlamaktadır.
Ağır sanayi sektörlerinin, ambalajlamada kesinlikle kullanması gereken çember modelidir. Değeri yüksek malzemelerin kargolama aşamasında, sağlamlığı ile sizler açısından gönül rahatlığı ile tercih edilmesi gereken üründür. Ürünlerin doğru şekilde korunmaması, sizleri maddi açıdan zarara uğratacaktır. Bununla kalmayıp karşı tarafa mağdur durumuna düşeceksiniz.
Bu sebeplerden ötürü hiç kullanmayan firmalar için kesinlikle denenmesi gereken bir üründür. Menevişli ve boyalı yüzeyleri sayesinde, dışardaki hava koşullarına dayanıklı yüzeyleri ile ön plana çıkmaktadır. Uzun yıllar boyu depoda veya herhangi bir yerde istiflenecek olursa çelik ambalaj çemberi, boyalı ve menevişli yüzeyleri uzun yıllar boyu paslanma ve çürüme olmadan, gönül rahatlığı ile istiflenebilmektedir.
Kompozit çember bir çelik kadar sağlamdır ve kullanışlıdır. Fakat sıcak yüzeylerde anında bağlama yapmak istediğinizde hammaddesinden dolayı erime yapmaktadır. Dediğimiz gibi ağır sanayide kullanılacak en iyi malzeme çelik şerit çemberlerdir.
Çelik Çember Özellikleri
Günümüz sektörlerinde kullanımının yaygınlaştığı ve bununla beraber, özelliklerinin neler olduğunu merak edenler için bu yazımızda anlatımını gerçekleştireceğiz. Öncelikli olarak 12mm genişliğinden başlayıp, 32mm genişliğe sahip olacak şekilde üretilmiştir. Ortalama 50 kilo civarındadır ve ürün ölçüsüne göre bobinlerde kilogram değişikliği görülmektedir.
Boyalı ve menevişli yüzeyleri, bu kategoride paslanma ve çürümeye karşı daha dayanıklı hale gelmiştir. Ağır sanayide kullanılacak olursa çelik ambalaj şeridi, çok sıcak yüzeylerde hemen bağlanması gerekiyorsa, çok etkili rol oynamaktadır.
Metal çemberler, bağlama yapılacak ürünlerin ağırlığına göre çember ölçüleri mevcuttur. Bununla beraber kullanıcı açısından her kiloya uygun, demir çember genişliği bulunmaktadır.
Çelik çember 12mm; ortalama 300 kilo ağır ürünleri bağlamak için üretilmiştir.
Çelik çember 16mm; ortalama 600 kilo ağır palet üstü yükleri bağlamak için üretilmiştir.
Çelik çember 19mm; ortalama 900 kilo ağır tonajlı yükleri bağlamak için üretilmiştir.
Çelik çember 25mm; ortalama 1100 kilo palet üstü yükleri bağlamak için üretilmiştir.
Çelik çember 32mm; ortalama 1300 kilo palet üstü yükleri bağlamak için üretilmiştir.
Çelik Çember Nasıl Kullanılır?
Eym ambalaj güvencesi ile İstanbul dan Anadolu bölgesine, yoğunlukla kullanan iller mevcuttur. Antalya, Muğla, Gaziantep, Çorum, Kütahya, Kayseri, Sivas, Tokat, Balıkesir, Bursa, Yalova, Zonguldak, Mersin, Adana, İzmir, Artvin, Trabzon, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Urfa, Amasya, Hatay, Ankara gibi illerimizde yoğunlukla kullanılmaktadır.
En eski çember çeşitlerinden olan çelik şerit çemberler, ağır sanayi ürünlerini ambalajlama açısından, birçok sektör tarafından yoğun şekilde ilgi görmektedir. Kullanım kolaylığına değinecek olursak, bağlanacak olan ağır ve tonaj bazında yükleri, paletin altından geçecek şekilde karşılıklı yerleştirmeniz gerekmektedir.
Daha sonrasında çelik çemberin iki ucunu üst üste koyup, makinenin kanalına yerleştirdikten sonra, germe işlemini başlatmanız gerekmektedir. Bu işlemlerin sonunda, kenetleme işlemi yapan kol bastırılır ve ürününüz paketlenmiş çemberi kestikten sonra dilediğiniz gibi gönül rahatlığı ile sağlıklı bir şekilde koruyabilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunmak adına, daha üstün ve profesyonel şekilde ambalajlama yapmanız için çelik şerit çemberi sizlerle buluşturuyoruz.
Çelik Çember Fiyatları
Kullanıcılar tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesi de budur ve bu konuyu en iyi şekilde özetleyecek olursak, ürün ağırlığına göre fiyat dengesi belirlenmektedir. Fiyat ve kalite dengesini korumak adına, öncelikli dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Fiyat araştırması yaparken, et kalınlığı ve uzunluğuna dikkat etmeniz gerekmektedir.
Kalite algısına göre fiyatları sürekli değişiklik gösterdiğinden, ne yazık ki sabit bir fiyatı yoktur. Eym ambalaj olarak en uygun çelik çember fiyatları için sizlere istoç’ta hizmet vermekteyiz. Ürünlerinizin ağırlığına uyumlu olacak şekilde kullandığınızda, %30 fiyattan tasarruf etmiş olursunuz.
Bir diğer hususta Metal çember fiyatı için araştırma yaparken, tonajlı alımlara fiyat daha çok sizlerin istediği seviyelerde seyretmektedir. Perakende ve toptan alımlarda, fiyatlar aldığınız tonaja göre değişmektedir.
Sizlerin isteği doğrultusunda çelik şerit çember üreticileri olarak fiyatları düşürmek açısından, istediğiniz kilo ve ölçüde üretim gerçekleştirebiliriz. En uygun metal çember fiyatları için bizimle iletişime geçin! Eym Ambalaj İstoç’ta siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz
Leave a Comment